Utvecklas som dansare

För att bli en bättre dansare finns är det många saker förutom dansträning som går att utveckla. Scenvana, kroppskontroll, styrka och rörlighet är några viktiga bitar i pusslet som skapar en duktig dansare.

Inom dansens värld är det inte bara takt och koordination som är viktiga utan även kläder och utseende spelar stor roll. Med rätt kläder och make up förstärks dansen och blir till en helhet. När du ska välja smink gäller det att hitta produkter som tål svett utan att kladda. Genom att använda en vattenfast produkt från Max factor mascara får du en mascara som formar dina fransar till ett mycket bra pris. Du kan enkelt klicka hem dina favoriter från parfym.se och du får dina varor levererade inom 1 till 2 dagar.

Styrketräning och återhämtning – viktiga pusselbitar för en dansare

För att utvecklas som dansare krävs först och främst många timmar med dansträning varje vecka men för att kroppen ska klara av den intensiva träningen utan att bli skadad gäller det att styrketräna och att sköta både kost och sömn. För att undvika att få ont i ryggen är det viktigt att träna upp bålmuskulaturen. Genom att träna bålen stärker du de inre bukmusklerna och nedre delen av ryggmuskulaturen.

Rörlighet är ett annat område som behöver utvecklas om du vill nå din fulla potential på dansgolvet. Med hjälp av stretchövningar tränar du upp din vighet i ben och rygg så att du kan ta ut rörelsen i alla danspositioner ordentligt. För att bli vigare krävs det att varje position hålls i flera minuter vilket kan vara ganska långtråkigt att utföra. Om du samtidigt tittar på TV eller lyssnar på en podd blir rörlighetsträningen roligare. Ett annat alternativ som gör stretchpasset roligare är att gå på en yogaklass där du, förutom att träna rörlighet, även får ett bra styrkepass.

Återhämtning är a och o för alla som tränar hårt och slarv med vilan brukar leda till att skador kommer som ett brev på posten. Att sova tillräckligt och att undvika långvarig stress gör att du återhämtar dig bättre efter dansträningen. Försök att skapa regelbundna rutiner kring sömnen genom att gå och lägga dig och stiga upp samma tid varje dag. Släck ner belysningen och lägg ifrån dig mobilen minst en timme innan det är dags att krypa ner i sängen. Se till att ditt sovrum är svalt, mörkt och tyst eftersom det gör att du sover bättre.

Även kosten har stor betydelse för återhämtningen och genom att äta tillräckligt med energi och nödvändiga näringsämnen får du bättre resultat och orkar träna mer. Undvik att hoppa på olika dieter utan hitta istället den kost som du tycker om och som gör att du mår bra. Använd gärna Livsmedelsverkets tallriksmodell för att vara säker på att du får i dig tillräckligt med nyttig mat.