Barndans – rytmik och motorik

Barndans är något som alla föräldrar bör överväga att skicka sitt barn på. Det är en form av dans blandat med lek, som utgår från barnens egna förmåga, där det viktigaste är att barnen får röra på sig till musik. Exakt vilken musik som används varierar beroende på vem som håller i kursen, men det är självklart vanligt med traditionella barnsånger och favoriter som Astrid Lindgren-visor, Electric Banana Band och Mora Träsk.

Barndans är positivt för barnens utveckling på flera sätt. Att röra sig till musik utvecklar till exempel deras rytmik, deras rumsuppfattning och deras kroppsuppfattning, och förstärker barnens motorik. Om man önskar att barnen provar på andra danser när de blir lite äldre ger barndansen dem med andra ord de bästa förutsättningarna. Dessutom tycker många barn helt enkelt att det är kul att skaka loss!

På de flesta kurser i barndans är det vanligt att kursledaren ber en förälder att stanna kvar under lektionstillfället, så att de kan finnas till hands om något skulle hända. Med barn vet man ju aldrig när de behöver kissa, när de blir ledsna eller när de bara tröttnar och vill hem. Om man har ett litet barn med i kursen kan det också vara bra att ha med sig en skötväska med exempelvis barnets favoritleksak, lite våtservetter, snytpapper och annat som kan behövas. Du hittar snygga skötväskor som du gärna tar med dig överallt på Elodiedetails.com.