Bannlysta dansstilar och uppror genom dansen

Nuförtiden är det inte mycket som chockerar, men för bara några decennier sedan slog folk sig för pannan och gapade över ungdomarnas frispråkighet. Det gjorde det hela ännu mer intressant och tystade definitivt inte den unga skaran.

Swingdansens politik

Swingdansen har en intressant historia, i och med att den förbjöds av nazisterna, då den ansågs vara ett förräderi mot Tyskland. Det uppkom till och med en rörelse vid namn Swing Jugend , som skulle utmana Hitler Jugend. På grund av detta gjorde poliserna razzior och fängslade ungdomar som sysslade med dessa dansaktiviteter.

Swingen påminner mycket om bugg och charleston och är mycket svängig.

Rock n´rollens höftrörelser

När man tänker på rocken, tänker man onekligen på Elvis Presley som med sina höftrörelser, både lyckades erövra och chockera på samma gång. I början kallades de obscena och zoomades ut av kamerorna. Det fungerade dock inte och The King blev en symbol för 50-talets upprorsmakare.

Sensuella Lambadan

Lambadan blev mycket omdiskuterad på 80-talet i och med de sensuella och vackra rörelserna som påminner mycket om nutidens zouk. Lambadan har utvecklats genom andra brasilianska danser som forro och salsa. Det har även gjorts en film som heter Lambada-den förbjudna dansen.